Francis Bacon: De sapientia veterum – A régiek bölcsességéről (részletek)

Main Article Content

Petneházi Gábor

Absztrakt

Bacon allegórikus mítoszmagyarázatokat tartalmazó műve a 17. század egyik bestsellere volt, magyar fordítása mindeddig nem jelent meg. A rövid szövegek esszenciálisan tartalmazzák mindazt, amit Bacon a természet- és morálfilozófiáról, az ismeretelméletről, vagy általában a tudomány feladatáról és funkciójáról vallott és gondolt.

Article Details

Hogyan kell idézni
Petneházi, G. (2020). Francis Bacon: De sapientia veterum – A régiek bölcsességéről (részletek). Antikvitás & Reneszánsz, 3(6), 223–238. https://doi.org/10.14232/antikren.2020.6.223-238
Folyóirat szám
Rovat
Fordítások, szövegközlések
Információk a szerzőről

Petneházi Gábor, Szegedi Tudományegyetem

Petneházi Gábor PhD (2013), tudományos munkatárs az SZTE BTK Klasszika Filológia és Neolatin Tanszékén, fő kutatási területe a 16. századi eszmetörténet és humanista történetírás. Önálló projektje mellett (História, politika és mentalitás Magyarországon a 16. században. Forgách Ferenc és a Commentarii, NKFIH PD 125180), a K 119237 számú kutatói kezdeményezésű témapályázat (Buda Oppugnata) részmunkaidős munkatársa, valamint az MTA-SZTE Antikvitás és Reneszánsz: források és recepció Kutatócsoport tagja.