„Tintába zárt élet”, avagy variációk egy témára – Rotterdami Erasmus önéletrajzai - Majoros, Máté (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
Rotterdami Erasmustól összesen három, levél formájában megírt önéletrajzi szöveg maradt fenn, ezekből kettőt teszünk itt most közzé.