Populáris kultúra és tudomány-népszerűsítés: H. Nagy Péter: A képzelet tudománya. Praxeológiai bevezetés - Bene, Adrián (Iskolakultúra, 2020)
Mit és hogyan kellene közvetítenie az oktatásnak a tudományos képzés során? A könyv mottói, akár bölcsészektől (Paul de Man, Hans Ulrich Gumbrecht), akár természettudósoktól (Carl Sagan, Richard Dawkins) származnak, egyaránt arra hívják fel a figyelmet, hogy a módszeresség mellett nem árt, ha a tények, elméletek megismertetése a fantáziát is megragadja, és egyfajta holisztikus szemlélettel megtanítja összefüggésbe helyezni az egyes tudáselemeket. Ebben nem lebecsülendő szerepe lehet a tudományos fantasztikus irodalomnak, tágabban a popkultúrának. H. Nagy Péter (2019). A képzelet tudománya. Praxeológiai bevezetés. Komárom: Selye János Egyetem Tanárképző Kar.