Pedagógusok támogatása feladatok és kérdőívek kidolgozásában: Hódi Ágnes és Tóth Edit: Mérőfeladatok és kérdőívtételek szerkesztése - Sebestyén, Edmond (Iskolakultúra, 2020)
A jól elkészített mérőfeladatok és kérdőívtételek egyértelműen beazonosíthatóak, hiszen ebben az esetben nem csupán homályos célokról és egymást követő tételek sokaságáról, hanem jól meghatározott célok, követelmények és a tartalom koherens összességéről van szó. Ennek elkészítése nehéz, és nagy körültekintést igénylő feladat. A pedagógiai munkának szerves része a tanulók tudásának és képességeinek, esetenként attitűdjeinek mérése, ám a mindennapi gyakorlatban használt eszközök gyakran nem mérnek pontosan, esetenként nem azt mérik, aminek mérésére tervezték őket. Hódi Ágnes & Tóth Edit (2019). Mérőfeladatok és kérdőívtételek szerkesztése. Szeged: Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó.