A gyermekvédelmi szakellátásban élő fiatalok médiahasználatát és digitális profilozását célzó akciókutatás - Jakab, György; Németh, Szilvia; Patai, Rita; Timár, Borbála; Bethlenfalvy, Ádám; Rajnai, Richárd; Szijártó, Zsolt (Iskolakultúra, 2022)
2021 őszén az állami gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalok médiahasználati szokásait vizsgáltuk. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen mértékben vannak kiszolgáltatva ezek a fiatalok a digitális világ kockázatainak. Az eredmények megjelenítése érdekében különböző digitális profilokat (perszónákat) hoztunk létre, amelyek szemléletesen mutatják a kockázatok mértékét. A tematikus blokk ennek a több szakaszból álló kutatásnak az eredményeit és tanulságait tartalmazza. Az első írás röviden összefoglalja a kutatás céljait, körülményeit és alapvető hipotéziseit.