Kezdeti lépések a modern magyartanítás felé - Farkas, Evelin (Iskolakultúra, 2013)
Ahogyan azt bevezető sorai is előre jelzik, a Mi az oka, hogy Magyarországban az irodalomtanítás modernsége lábra nem tud kapni? című tanulmánykötet nem csupán az Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhelye (IROM) és a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete által 2012. november 23–24-én megrendezett konferencia anyagát tartalmazza. Hanem, egyszerűen szólva, a könyv maga az innováció, amely fogalom minden aspektusát is bemutatja.