Egyetemisták külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Réka Szondi

Absztrakt

A külföldi munkavállalás során befutott karrier vonzó a fiataloknak, hiszen nemcsak kihívást tartogat számukra, hanem jelentős tapasztalatra is szert tehetnek (Poór et al., 2012). Előrejelzések szerint a fiatalabb generációk teszik ki a globális munkaerő 75%-át a közeljövőben (Deloitte, 2014), így különösen indokolt lehet annak a vizsgálata, hogy milyen elvárásokkal kerülnek ki a munkaerőpiacra a hallgatók. A vizsgált minta nagy része egy generációba sorolható, akik egy átalakult technológiai és társadalmi környezetben nőttek fel, folyamatosan jelen vannak az online térben (Nelke, 2004; Levickaité, 2010).


 A minta alapjául szolgáló Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának végzős hallgatói a munkavállalás előtt álló periódusban vannak, a vizsgálat szempontjából, ezáltal releváns eredményeket kaphatunk a külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdjeikről, véleményükről. Az eredmények mind a felsőoktatás oldaláról, mind a multinacionális nagyvállalatok szemszögéből hasznosíthatók.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Hogyan kell idézni
Szondi, Réka. 2019. „Egyetemisták külföldi munkavállalással Kapcsolatos attitűdje”. TAYLOR 11 (2.):92-100. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/taylor/article/view/31780.
Rovat
Cikkek