Az Az egyéni önértékelés munkahelyi funkciója

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Richárd Sönperger
Anita Kozák
Zoltán Krajcsák

Absztrakt

A cikk az önértékelés három dimenziójának különböző dolgozói csoportokban megjelenő sajátosságaival foglalkozik. Azért választottuk ezt az alapvető pszichológiai fogalmat kutatásunk fő tárgyaként, mert az önértékelés nagymértékben meghatározza a munkateljesítményünket és társas kapcsolatainkat, amelyek hatással vannak a vállalat nyereségére. Az előbb felsorolt okok miatt kijelenthető, hogy ez a fogalom a HR szakma legfontosabb területévé vált.


A kutatás alapfeltételezéseink megfogalmazása után létrehoztunk egy olyan kérdőívet, amely segítségével bebizonyíthattuk vagy megcáfolhattuk az alapfeltételezéseinket. A statisztikai elemző vizsgálatainkat a kérdőívet kitöltők szociodemográfiai jellemzői alapján létrehozott kategóriák (életkor, beosztás, iskolai végzettség) mentén végeztük el. A tanulmány első részében az önértékelés (önellenőrzés, önbecsülés és énhatékonyság) három dimenziójának elméleti hátterét mutatjuk be, azután az adatfeldolgozás módszerei  és a kutatási elemzések lesznek részletezve. Majd bemutatják az elsődleges kutatási eredményeket, végül pedig az utolsó rész összefoglalja és elmagyarázza az alapvető feltételezésekre kapott válaszokat.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Hogyan kell idézni
Sönperger, Richárd, Anita Kozák, és Zoltán Krajcsák. 2019. „Az Az egyéni önértékelés Munkahelyi funkciója”. TAYLOR 11 (1.):97-106. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/taylor/article/view/22766.
Rovat
Cikkek