Az önvezető autók – a jövő már a jelen?

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Nikolett Madarász
Péter Szikora

Absztrakt

A jelen lévő technológiai forradalom, az ipar 4.0 a világ minden területén magában foglalja az önvezető autók megjelenését is. Ennek a közlekedési innovációnak fejlesztése a legtöbb autógyártógyártó, illetve már szoftvergyártó cég számára egyaránt, fontos célkitűzés lett. Egymással versenyezve szeretnének eljutni a minden környezetben, és útszakaszon biztonságosan működő teljesen önvezető funkcióig. A technológia fejlesztése hatalmas változásokat hoz magával, többek között a mobilitás megváltozását és a járműhasználati szokások átalakulását, melyek a társadalom számára jelentős kihívást jelentenek.


Az önvezető járművekkel kapcsolatban, ugyanolyan fontos foglalkoznunk az emberek felzárkóztatásával, mint a technológia fejlesztésével, hiszen a későbbiekben ők lesznek a felhasználók. Kutatásunkban az emberek viszonyulását vizsgáljuk a velük járó pozitív, valamint negatív hatásokkal szemben.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Hogyan kell idézni
Madarász, Nikolett, és Péter Szikora. 2020. „Az önvezető autók – a jövő már a Jelen?”. TAYLOR 12 (1):78-87. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/taylor/article/view/32940.
Rovat
Cikkek