Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Tájékoztató szerzőknek a kéziratok Open Journal Sistems (OJS) rendszerbe való feltöltéséhez

 A beküldött tanulmányok megjelenése nem minden esetben beküldési sorrendben történik, részben a számok tematikája részben a bírálattól időtartamától függően. Lehetnek olyan beküldött tanulmányok amelyeket a bírálók változtatás nélkül elfogadnak, vagy olyanok amelyeken kisebb-nagyobb változtatásokat kell elvégezni, nyilván ez időt igényel.

A beküldés után figyeljék az értesítéseket, illetve a honlapot, a bírálat állapotát és ha a bírálat kéri a változtatást, akkor felülvizsgálati szakasz indul, ilyenkor a bírálat alapján kell elvégezni a változtatásokat, majd a javított változatot feltölteni.

 Mivel folyóiratunk az Open Journal Sistems rendszerében jelenik meg kérjük, hogy a kettős vak lektorálás biztosítása érdeklében tanulmányuk feltöltését egy feltöltési fázisban, de két külön Word fájlban tegyék meg.

Az első fájl tartalmazza a teljes tanulmányt (szerzővel/szerzőkkel, adataikkal, a tanulmány szövegével a jegyzetekkel és az irodalomjegyzékkel), az alább ismertetett formátumban (ahogy az elfogadás esetén meg fog jelenni). Ennek a fájlnak a következő fájlneve kell hogy legyen: SzerzőCím.doc, pl. KisKálmánÉvtizedeshatások.doc

A második fájl fog a bírálókhoz kerülni. Ez a tanulmányt tartalmazza, a szerző/szerzők neve és adatai nélkül, vagyis csak a címmel kezdődjön. Ennek a fájlnak a következő fájlneve kell hogy legyen: Cím.doc, pl. Évtizedeshatások.doc Ebben a Word fájlban törölni kell a szerző nevét nem csak a tanulmány és a fájl címében, hanem a fájl adataiban is, ha a Wordben, illetve a Windowsban a szerző saját neve van beállítva user-ként. Ilyenkor a mentés másként ablaknál alul a szerzők doboznál a szerző nevét törölni kell, be lehet írni például a „no-name” usert.

A fájlokat egymásután töltsék fel, ugyanarra a helyre.

Ha a bírálók véleménye alapján a tanulmányt át kell dolgozni, akkor csak a szerző nevével ellátott teljes változaton végezzék el a módosításokat és azt töltsék fel újra a megnyitott felülvizsgálati eljárásban a régi fájl mellé, de a fájlnévbe írják be, hogy javított: JavSzerzőCím.doc, pl. – JavKisKálmánÉvtizedeshatások.doc

A feltöltésnél kérjük még az alábbiakat figyelembe venni:

Az 1. pont (kezdés) és a 2. pont (beküldendő anyag feltöltése) után a 3. pontban a metaadatokat kell beírni a megfelelő részek kitöltésével.

Itt kérjük, hogy az alábbiakra ügyeljenek:

  • Az Előtag dobozba ne írjanak semmit!
  • A Cím dobozba a tanulmány teljes címét írják be magyarul, de a teljes címet ne nagybetűkkel, hanem normális formában, a végén pont nélkül
  • Az Alcím dobozba a teljes ANGOL NYELVŰ CÍMET írják be nagybetűkkel
  • Az Absztrakt dobozba egymástól sorközzel elválasztva írják be a magyar és az angol nyelvű absztraktokat
  • A Kulcsszavak dobozba írják be a magyar és az angol nyelvű kulcsszavakat

A beírt Cím, Alcím, Absztrakt, Kulcsszavak fognak látszani a folyóirat OJS honlapján az adott számnál a megjelenés után. Ezeket veszik figyelembe a különböző webes keresők is. Ezért fontos mind a magyar mind az angol nyelvű pontos kitöltés

A FORMAI KÖVETELMÉNYEK letöltése

Kérjünk valamennyi leendő szerzőnket, hogy a FORMAI KÖVETELMÉNYEK-et tartsák be. Az előírásoknak nem megfelelő tanulmányokat visszaküldjük a szerzőnek.