Mikrohullámú kezelések hatékonyságvizsgálata és dielektromos mérések alkalmazási lehetőségei szennyvíz és iszapkezelés során

Main Article Content

Beszédes Sándor
Kovács Róbertné
Keszthelyi-Szabó Gábor
Hodúr Cecilia

Absztrakt

A mikrohullámú energiaközléses műveletek az élelmiszeripar, a vegyipar, a biotechnológia és a környezetvédelmi eljárások gyakorlatában is egyre inkább elterjednek. A mikrohullámú kezelési eljárások hatékonyságának részletesebb elemzése és a léptéknövelés azonban szükségessé tenné a folytonos anyagáramú kezelőrendszerekben végzett kísérletek végrehajtását. A kutatási munkánk során szennyvizek és iszapok biológiai hasznosíthatóságát befolyásoló szerkezeti és biológiai lebonthatósági változásokat vizsgáltuk folytonos anyagáramú mikrohullámú kezelések esetében. A vizsgálataink emellett kiterjedtek a mikrohullámú sugárzás hőkeltési hatékonyságát meghatározó dielektromos jellemzők mérésére is. 

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

Article Details

Hogyan kell idézni
Beszédes, Sándor, Róbertné Kovács, Gábor Keszthelyi-Szabó, és Cecília Hodúr. 2017. „Mikrohullámú kezelések hatékonyságvizsgálata és Dielektromos mérések alkalmazási lehetőségei szennyvíz és iszapkezelés során”. Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok 12 (4):11-18. https://doi.org/10.14232/jtgf.2017.4.11-18.
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok