Az Amazon innovációs gyakorlata a vállalati életgörbe és az értéklánc dimenzióiban, különös tekintettel a vállalati felvásárlásokra

Main Article Content

Nagy Sándor
Tóth Árpád

Absztrakt

A versenyszférában az innovációs tevékenységek olyan versenyelőnyök kiépítését, megszerzését célozzák, amelyek a tőke reprodukcióját segítik elő az egyre összetettebb működési környezetben. A fejlesztési döntések során a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásának hatékonyságát kívánják előmozdítani. A hangsúly a hatékonyságnövelésen van, legyen szó bármilyen különleges erőforrásról is. Gyakori eset, hogy a kezdetben innovatív cégek fejlődésük során a belső innovációs források helyett, külső innovatív tudás megszerzését célozzák meg. A döntések mögött a hatékonysági vetületek húzódnak meg. Vizsgálatunkban az Amazon vállalatóriás gyakorlatát nézzük meg, különös tekintettel a vállalati felvásárlásokra.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

Article Details

Hogyan kell idézni
Nagy, Sándor, és Árpád Tóth. 2019. „Az Amazon innovációs Gyakorlata a vállalati életgörbe és Az értéklánc dimenzióiban, különös Tekintettel a vállalati felvásárlásokra”. Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok 14 (3):115-35. https://doi.org/10.14232/jtgf.2019.3.115-135.
Folyóirat szám
Rovat
Innováció, információs- és gyártástechnológia