Gyártókapacitás telepítésének tervezése és a kiválasztás szempontjai a fenntarthatóság érdekében

Main Article Content

Csontos Barna
Gál József

Absztrakt

Tanulmányunkban megvizsgálunk egy építési technológia fejlesztését a fenntartható, modern építkezés érdekében. Közismert tény, hogy az épített környezetünk legalább száz évig kihat életünkre, tehát nem lényegtelen, hogy a jövő technológiájában milyen környezetbarát technológiát alkalmaztunk.
A vizsgált vállalat fő terméke a „zöld beton”. Ezt a fajta betont „zöldnek” hívják, mivel nem tartalmaz portlandcementet. Mivel 1 tonna portlandcement előállítása 1 tonna CO2 kibocsátással készül, amely nem tekinthető fenntarthatónak.
Holisztikus módon közelítettük meg a problémát, hogy megtaláljuk a legjobb helyet gyártóhely felállításához, és felhasználtuk a LEAN alapelveit a termelésben és a logisztikában is.
Először megpróbáltuk azonosítani a kockázatokat és megoldásokat keresni; végül elkészítettük az ideális tényezők listáját. Végül megtaláltuk a megfelelő helyet a gyár felépítéséhez.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

Article Details

Hogyan kell idézni
Csontos, Barna, és József Gál. 2019. „Gyártókapacitás telepítésének tervezése és a kiválasztás Szempontjai a fenntarthatóság érdekében”. Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok 14 (3):153-61. https://doi.org/10.14232/jtgf.2019.3.153-161.
Folyóirat szám
Rovat
Innováció, információs- és gyártástechnológia