Fenntarthatóság a HORECA ágazatban - netnográfia felmérések alapján

Main Article Content

Juhász-Kis Virág Judit
Lendvai Edina

Absztrakt

Az elmúlt években a műanyagok gazdasági szerepe egyre jelentősebbé vált. Termelésük folyamatos növekedést mutat, különösen az FMCG-termékek piacán. A 2018-ban, az Európai Unió tagországai által elfogadott stratégia célkitűzései kitérnek az újrahasznosításra, javításra, felhasználásra és az egyéb korlátozásokra. Ezen törekvéseknek ellentmondani látszik a HORECA szektorban használt műanyagok mennyisége, melyet – az előírások miatt – le kell cserélni környezetbarátra. Ebből kiindulva kezdtük kutatásunkat, mely során célul tűztük ki a hazai lakosság, azon belül is a HORECA szektor fogyasztóinak környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjének, véleményének, valamint szokásainak megismerését. Primer kutatásunk előtt a releváns hazai és nemzetközi netnográfiai kutatásokat tanulmányoztuk, azzal a céllal, hogy előkészítsük saját, empirikus úton végzett kutatásunkat.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

Article Details

Hogyan kell idézni
Juhász-Kis, Virág Judit, és Edina Lendvai. 2021. „Fenntarthatóság a HORECA ágazatban: - netnográfia felmérések alapján”. Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok 16 (3-4):35-43. https://doi.org/10.14232/jtgf.2021.3-4.35-43.
Rovat
Agrár- és élelmiszergazdaság