The politics of location: Jessie Redmon Fauset’s "The sleeper wakes"

Main Article Content

Federmayer Éva

Absztrakt

Írásom célja, mellyel Dr. Marinovich előtt tisztelgek és megköszönöm személyes és tudományos életemben játszott meghatározó szerepét, hogy a disszertációjában elemzett koncepcióját, a “nőies teret” egy másik dimenzióba helyezzem, melyet az afro-amerikai Jessie Redmon Fauset egyik novellájának elemzésére használok. Szándékom az, hogy értelmezzem azokat a meghatározott tereket, amelyek a novella hősnőjének, Amynek személyiségét átírják, hogy végül saját terében megtestesüljön az a többnemű nő, akivé válni akar.

Article Details

Hogyan kell idézni
Federmayer, Éva. 2012. „The Politics of Location: Jessie Redmon Fauset’s »The Sleeper Wakes«”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 2 (1):76-81. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33637.
Rovat
TNT tagok és PhD hallgatók
Információk a szerzőről

Federmayer Éva, University of Szeged & Eötvös Loránd University (Budapest)

Federmayer Éva, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Amerikanisztika tanszékeinek docense, Szegeden a Társadalmi Nemek Tudománya Kutatócsoport (TNT) tagja. Kutatási területei az afroamerikai irodalom és kultúra, társadalmi nemek tudománya, ökokritika, és összehasonlító kultúra tudomány. A Psychoanalysis and American Literary Criticism (Budapest: Eötvös Loránd University, 1983) c. könyv és számos tanulmány szerzője Nella Larsenről, Jessie Fausetről, Octavia Butlerről, Oscar Micheauxről, Nanzy Sennaról, a ragtime-ról, a 2008-as amerikai elnökválasztásról és a magyarországi lakberendezési kultúráról. A Netting America: Introduction to the Culture and Literature of the United States, (HEFOP-3.3.1-P.-2004-09-0134/1.0, 2006) c. elektronikus tankönyv szerkesztője és társszerzője. Jelenleg interszekcionalitásról szóló könyvén dolgozik.