Engler Ágnes. Kisgyermekes nők a felsőoktatásban Budapest: Gondolat Kiadó, 2011.

Main Article Content

Paksi Veronika

Absztrakt

Engler Ágnes. Kisgyermekes nők a felsőoktatásban. Budapest: Gondolat Kiadó, 2011. Kartonált. 250 oldal. ISBN: 978 963 693 316 6

Article Details

Hogyan kell idézni
Paksi, Veronika. 2013. „ 2011”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 3 (1):145-54. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33687.
Folyóirat szám
Rovat
Szemle
Információk a szerzőről

Paksi Veronika, Magyar Tudományos Akadémia

Paksi Veronika tudományos segédmunkatárs és tudományos titkár az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetében; a Magyar Szociológiai Társaság titkára, a Kultúra és Közösség című periodika szerkesztője. 2010 óta PhD hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. Jelenleg gyermekét neveli otthon szülési szabadságon. Fő kutatási területe a családszociológia, társadalmi nemi szerepek, gyermekvállalás, magánélet és munka összeegyeztetése. PhD dolgozatának témája a fiatal nő kutatók munka/tanulás és családi életének összeegyeztetése. Publikációi főként a Szociológiai Szemlében, a Kultúra és Közösségben, a Magyar Tudományban, illetve az Európai Társadalomtudományi Elemzések (EUTE) (European Social Survey [ESS]) tanulmányköteteiben jelentek meg.