"Nőként egyébként nem rosszabb elviselni a turnézást?" A nők és a férfiak nyelvi reprezentációi a magyar rock/metál zenei diskurzusközösség online fórumain

Main Article Content

Nagy Tamás

Absztrakt

Írásomban a nők és a férfiak nyelvi reprezentációit vizsgálom a magyar rock/metál zenei témájú online média fórumain. A Simple Concordance Program és az AntConc konkordanciaprogramok segítségével 2016 áprilisában keletkezett posztokat vizsgálok a négy legaktívabb, rock/metál zenei témájú fórumon (HammerWorld; Hard Rock Magazin; Lángoló Gitárok;Rockstation). Korpusznyelvészeti kutatásom a nők és a férfiak keresztneveire és családneveire, valamint a nemeket jelölő egyéb nyelvi konstrukciókra (pl. foglalkozásnevek; jelzők) előfordulásaira fókuszál.

Article Details

Hogyan kell idézni
Nagy, Tamás. 2019. „»Nőként egyébként Nem Rosszabb Elviselni a turnézást?« A nők és a férfiak Nyelvi reprezentációi a Magyar rock/Metál Zenei diskurzusközösség Online fórumain”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 9 (1):79-97. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33871.
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok
Információk a szerzőről

Nagy Tamás, ELTE, Nyelvtudományi Doktori Iskola

NAGY TAMÁS a Pécsi Tudományegyetemen szerezte meg 2017-ben magyartanár és filozófiatanár (MA) diplomáját. A Pécsi Tudományegyetemen töltött évei alatt a Nyelvtudományi Tanszék demonstrátora volt. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola interkulturális nyelvészet doktori programjának hallgatója. Kutatási területei közé tartozik a kognitív nyelvészet, az interkulturális nyelvészet, a gendernyelvészet, a stilisztika, a szövegtan és a multimediális kommunikáció modern megközelítései. E-mail: nt.nagytamas@gmail.com.