Erzsébet királyné a Covid árnyékában – a szegedi Sisi-kiállítás tanulságai

Main Article Content

Medgyesi Konstantin

Absztrakt

A 2021-es covid-újranyitás markáns attrakciója volt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a Sisi-tárlat. A több mint 43 ezer látogató által a kiállítás minden idők ötödik legnézettebb szegedi tárlata lett.
Azt állítjuk, hogy a nehéz covidos időszakban a látogatók igényelték a kulturális élményeket és a Sisi-tárlat ezt az élményfaktort biztosította. Szintén fontos tényező, hogy önmagában az Erzsébet királyné történeti brand elegendő felhajtóerőt biztosított a sikeres kiállításmenedzsment számára.
A tanulmányban elemezzük a kiállítás létrejöttének kontextusát, a tárlat sajtókommunikációját, s számba vesszük a kiállításhoz kapcsolódó kulturális események tapasztalatait. Azt is bemutatjuk, hogy miként állt össze a kiállítás témakínálata, amely képes volt tízezrek érdeklődését felkelteni.

Article Details

Hogyan kell idézni
Medgyesi, K. (2022). Erzsébet királyné a Covid árnyékában : – a szegedi Sisi-kiállítás tanulságai. Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2(1), 142–152. https://doi.org/10.14232/kapocs.2022.1.142-152
Folyóirat szám
Rovat
(JÓ)Gyakorlatok