Nemzeti Konzultáció 2018 – A családok védelméről Töprengések a konzultáció „kérdéseiről” (2. rész)

Main Article Content

Kövér-Van Til Ágnes

Absztrakt

A tanulmány az azonos cím alatt 2018 decemberében megjelent írás folytatása, mely a „Nemzeti Konzultáció 2018. A családok védelméről” című dokumentum kérdéseit vizsgálja és elemzi a diszkurzuselemzés eszközeivel, a foucault-i biohatalom, biopolitikák elméleti keretében. A konzultációt mint a „demokratikus részvétel” eszközét vizsgálja.

Article Details

Hogyan kell idézni
Kövér-Van Til, Ágnes. 2019. „Nemzeti Konzultáció 2018 – A családok védelméről Töprengések a konzultáció »kérdéseiről«: (2. Rész)”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 9 (2):23-38. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33884.
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok
Információk a szerzőről

Kövér-Van Til Ágnes, Eötvös Loránd Tudományegyetem

KÖVÉR-VAN TIL ÁGNES jogász, szociológus, habilitált egyetemi docens az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociális Munka Tanszékén. 2015től a Társadalmi Nemek Tanulmánya mesterszak szakigazgatója, 2013-tól vendég professzor a University of Illinois, Chicago, Urban Planning and Policy Tanszékén. Kutatási területei: esélyegyenlőség a foglalkoztatáspolitikában; jelentés- és realitás-konstrukció a társadalmi nemekről szóló diszkurzusokban; női „túlélés” és „siker” narratívák; demokrácia és civiltársadalom. Elektronikusan elérhető publikációi: Egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség a foglalkoztatáspolitikában (2012); Peacebuilding - Gender - Social Work Re-conceptualizing Rights and Gender: Snapshots from a Grey-Zone Democracy (2015); Captured by State and Church: Concerns about Civil Society in Democratic Hungary (2015); Kérdések és összefüggések: a demokrácia és civil társadalom magyarországi kontextusokban (2016). Számos további tanulmánya és könyvfejezete jelent meg magyar és nemzetközi folyóiratokban és kötetekben. Email: kovera@tatk.elte.hu.