Kortárs művészettörténet-írás a kelet-közép-európai félperiférián

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Tóth Andrea

Absztrakt

Tatai Erzsébet. A lehetetlen megkísértése. Alkotó nők. Válogatott esszék, tanulmányok a kortárs magyar művészetről. Budapest: Új Művészet Alapítvány & MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont, 2019. 262 oldal. ISBN: 978-963-7792-43-4.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Hogyan kell idézni
Tóth, Andrea. 2020. „Kortárs művészettörténet-írás a Kelet-közép-európai félperiférián”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 10 (1):138-46. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33945.
Rovat
Szemle
Információk a szerzőről

Tóth Andrea, Szegedi Tudományegyetem

Tóth Andrea egyetemi tanársegéd a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékén. Mester fokozatait a Szegedi Tudományegyetem angol, kommunikáció és szociológia szakjain szerezte, ugyanitt 2017-ben védte meg doktori disszertációját az Irodalomtudományi Doktori Iskola Angol nyelvű irodalmak és kultúrák alprogramjában. Doktori tanulmányaihoz elnyerte a Balassi Intézet Doktori Ösztöndíját. Tagja a Társadalmi Nemek Tudománya (TNT) Kutatócsoportnak, olvasószerkesztője a Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóiratnak. Fő tudományos érdeklődési és kutatási területe a nyugati feminista elméletek kelet-európai recepciója, a feminizmus mai magyarországi helyzetének vizsgálata, a feminista és queer narratológia, valamint a kortárs textilművészet.