Szimbólumszövő Újvári Edit születésnapjára.

Main Article Content

Urbanik Tímea

Absztrakt

Szimbólumok szövik át az életünket, olvasmányainkat, kultúránkat, gondolkodásmódunkat, mégsem értjük, tudjuk pontosan egyik-másik szimbólum jelentését. Meg lehet fejteni és újra meg újra lehet tanulni a szimbólumokat. Ehhez nyújt segítséget egyfajta szótárként, tárként a Szimbólumtár. Újvári Edit több művelődéstörténeti kézikönyv szerkesztője, szerzője, többféle tudományos közösség tagja. A szimbólumok jelentéseit felgöngyölítő munkája a szövés tevékenységét idézi fel szimbolikus formában.

Article Details

Hogyan kell idézni
Urbanik, T. (2023). Szimbólumszövő: Újvári Edit születésnapjára. Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 3(ksz), 77–81. https://doi.org/10.14232/kapocs.2023.ksz.77-81
Rovat
Esszék, tanulmányok
Információk a szerzőről

Urbanik Tímea, SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

Urbanik Tímea A Szegedi Tudományegyetem JGYPK Művelődéstudományi Intézetének docense, a könyvtárostanár szak szakfelelőse. Doktori dolgozatában Mészöly Miklós intratextuális írói technikájának vizsgálatával foglalkozott. Kutatási területe a kortárs irodalom, az olvasáspszichológia, a könyvtárpedagógia és a gyermek- és ifjúsági irodalom.