Bollobás Enikő. Egy képlet nyomában. Karakterelemzések az amerikai és a magyar irodalomból Budapest: Balassi Kiadó, 2012.

Main Article Content

Kérchy Anna

Absztrakt

Bollobás Enikő. Egy képlet nyomában. Karakterelemzések az amerikai és a magyar irodalomból. Budapest: Balassi Kiadó, 2012. Kartonált. 236 oldal. ISBN 978-963-506-655-1

Article Details

Hogyan kell idézni
Kérchy, Anna. 2013. „ 2012”. Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóirat 3 (1):155-60. https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/tntef/article/view/33688.
Folyóirat szám
Rovat
Szemle
Információk a szerzőről

Kérchy Anna, Szegedi Tudományegyetem

Kérchy Anna, a Szegedi Tudományegyetem Angol Amerikai Intézetének adjunktusa, ugyanitt a Társadalmi Nemek Tudománya Kutatócsoport (TNT) tagja. 2006-ban az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájában védte meg PhD-értekezését, melyben a szemioticizált test és a szomatizált szöveg viszonyát, valamint a feminista groteszk test-szöveg szubverziós lehetőségeit és etikai aspektusait vizsgálta. Főbb kutatási területei a társadalmi nemek tudománya, a test elméletei, a feminista és posztstrukturalista irodalom-és szubjektumelmélet, a 19. századi és a posztmodern nőirodalom, gyermekirodalom és fantasztikus irodalom, valamint a kulturális reprezentációk intermediális aspektusai. A Body-Texts in the Novels of Angela Carter. Writing from a Corporeagraphic Perspective (Edwin Mellen Press, 2008) című könyv szerzője, szerkesztője a Postmodern Reinterpretations of Fairy Tales (Edwin Mellen, 2011) és társszerkesztője az Exploring the Cultural History of Continental European Freak Shows and Enfreakment (Cambridge Scholars Press 2012), valamint a What contitutes the Fantastic? (JatePress, 2010) és az Iconology of Law and Order (JatePress, 2012) című tanulmányköteteknek. Jelenleg Lewis Carroll Alice-regényeinek posztmodern adaptációiról ír könyvet.

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>